بررسی پایداری شیروانی های خاکی با استفاده از مجموعه های فازی
سمینار برای دریافت درجه کارشناسی ارشد“M.Sc” مهندسی عمران – سازه های هیدرولیکی
واژه فازی در فرهنگ آکسفورد بصورت “مبهم، گنگ، نادقیق، گیج، مغشوش، درهـم و نامشـخص” تعریـف شـده است. دنیای اطراف ما آکنده از منابع خطا می باشد. منابع خطا عبارتند از کمیت ، کیفیت و ماهیـت پدیـده هـا.
یعنی در دنیای اطراف ما قطعیتی در پارامتر های فوق وجود ندارد و اندازه گیری و سنجش این پارامترهـا حتمـاهمراه خطا خواهد بود.
تئوری مجموعههای فازی که در سال 1965 توسط پروفسور لطفی عسگرزاده به جامعه علمی ارائه گردید ، ابزاری توانمند و انعطاف پذیر برای مدلسازی عدم قطعیت ها و عدم صراحت های موجود در دنیای واقعی و بیان عبارتهای زبانی برگرفته از تجربه و دانش بشری در قالب روابط ریاضی بشمار میآید. توسعه و کاربرد این دانش بخصوص در حیطه علوم مهندسی طی چند دهه اخیر چشمگیر بوده است.
با توجه به عدم قطعیت های ذاتی موجود در پارامترهای فیزیکی و مکانیکی خاک، استفاده از ابزاری مانند مجموعه های فازی بطوریکه بتواند این عدم قطعیت ها را در تحلیل و طراحی لحاظ نماید ضروری به نظر می رسد. از طرف دیگر با توجه به اینکه بارهای لرزهای بصورت قطعی قابل پیشبینی نمیباشند اهمیت استفاده از تئوری مجموعه های فازی در مباحث ژئوتکنیک لرزه ای روشن می گردد. بعنوان مثال در بررسی پایداری لرزه ای یک شیروانی خاک، تئوری مجموعه های فازی این قابلیت را فراهم می کند که کلیه پارامترهای مسأله مانند چسبندگی خاک، زاویه اصطکاک داخلی خاک، وزن مخصوص خاک و نیروی ناشی از زلزله نه بصورت یک عدد قطعی بلکه بصورت یک مجموعه فازی که تمام عدم قطعیت ها را دربر می گیرد مطرح شوند. بدیهی است که برای تعیین مجموعه فازی برای هر پارامتر باید از داده های کافی همراه با تجربه شخص خبره بهره گرفت. در نهایت ضریب اطمینان در برابر لغزش نیز بصورت یک مجموعه های فازی بیان می شود بطوریکه به هر مقدار ضریب اطمینان یک مقدار از امکان وقوع نسبت داده می شود
مهندسی عمران – سازه های هیدرولیکی
مقطع : کارشناسی ارشد
فرمت :pdf
تعداد صفحه :186
توجه :
عناوین پروژه های موجود در سایت فقط به عنوان معرفی در سایت قرار گرفته اند و هیچ گونه فروش و یا لینک دانلودی ندارند
دانلود + توضیحات
- [purchase_link id=”11348″ text=”اضافهکردن به سبدخرید” style=”button” color=”green”]
- حجم : 5.2mb
- فرمت فایل : pdf
- تعداد صفحه : 186