رساله معماری فرهنگسرای موسیقی
چکیده :
چکیده :
توسعه فرهنگی امری است حساس ، خطیر ، چرا که یکی از اساسی ترین زیر ساخت های توسعه محسوب می شود .با توجه به اهمیت موضوع و نیاز به توسعه فرهنگی در جامعه حال حاضر ما ، ضرورت ایجاد مراکز فرهنگی به روشنی قابل درک دریافت می باشد . مطالعات معماری در نهایت می کوشد تا آثار خود را در طراحی متجلی سازد و اساسا هدف از انجام مطالعات ایجاد زمینه های مناسب ذهنی و افزایش آگاهی های موثر در طراحی است . در مطالعات این پروژه سعی بر آن خواهد بود که دو زمینه اصلی موثر در طراحی ، تجزیه و تحلیل شوند ، اول زمینه های ذهنی و دورنی و دوم زمینه های بیرونی و اطلاعات لازم برای طراحی فیزیکی ، مرکز فرهنگی مورد نظر مجموعه ای پویا و زنده خواهد بود ، به عنوان مثال شامل فضا های آموزشی (آموزش موسیقی و …) آمفی تئاتر و فضا های نمایشگاهی ، رستوران ، کتابخانه ، اداری ، خدماتی و… خواهد بود . در این گونه مراکز فرهنگی ،جوانان و بطور کلی همه افراد جامعه می توانند اوقات خود را بگذرانند این مرکز به گونه ای طراحی خواهد شد ، که بطور همه جانبه در بر انگیختن روحیه کشف و ابداع و خلاقیت در جوانان موثر بوده و نهاد فرهنگ حوزه نفوذ خود باشد. مسئله فراغت و پر شدن اوقات فراغت با برنامه های ویژه فرهنگی و هنری مورد علاقه جوانان یکی از علل بوجود آمدن مراکز فرهنگی و هنری در دوره معاصر بوده اند از این رو ر مطالعه به این مباحث نیز پرداخته شده است.
اهداف تحقیق :
1 –درشهر کرمانشاه افراد بازدید کننده ازاثارطاقبستان اعم از بومی وغیربومی تنها اثارموجود را به صورت یک سری اثارحجاری شده روی سنگ می بینند.اگرچه این اثار به جای خودبسیارارزشمندوقابل توجه میباشندامابه این نیاز دارد که دیگرفرهنگها هنرهاو ارزشهای این منطقه نیزبه صورتهای دیگر معرفی گردد که این هنرها نقش مکمل دارند ودر کنار هم کامل به نظر میرسند.ازاینرو با طراحی یک فرهنگسرای موسیقی میشود مقداری از این نیاز رابراورده کرد.
2 –ودرمورد تخصصی بودن فرهنگسرا باید بگویم که شاید هنری که دربالا گفتم مکمل هنرهای دیگر است هنر موسیقی میباشد که در مورد ان کوتاهی شده ودر این خطه محجور واقع شده.تاجایی که موسیقی یک ملت زنده وزبان یک ملت زنده را موسیقی و زبان محلی میگویند که به واقع این یک ظلم اشکار به زبان وموسیقی کردی میباشد.وهدف طراحی این فرهنگسرا شناساندن زبان وموسیقی کردی میباشد.
3 –طراحی مراکز فرهنگی که برای فعالیتهای موسیقی طراحی شده است که محل پرداختن به آنها در سایر مراکز رسمی و عمومی و فضا های آموزشی و اداری و خدمات شهری نیست و از این رو جای خالی آنها همواره احساس می شود .
4_طراحی فضا یی برای گذراندن اوقات فراغت مردم و بویژه جوانان .
5_طراحی فضایی بر بار فرهنگی و هنری مردم شهر افزوده و باعث انتقال ارزشها و محصولات فرهنگی به مردمان و افراد استفاده کننده از این فضا ها شود .
مقدمه :
معماری وسیله سنجش واقعی فرهنگ ملتها بوده و هست . هنگامی که ملتها می توانند مبلها و لوسترهای زیبا بسازند اما هر روزه بدترین ساختمانها را می سازند . دلالت بر اوضاع نا بسامان آن جامعه دارد . اوضاعی که در مجموع بی نظمی و عدم قدرت ساماندهی آن علت را به اثبات می رساند. در حال حاضر و با وضعیت کنونی که بحران هویت فرهنگ ، گریبان گیر جامعه ها شده و معماری نیز به عنوان یکی از بارزترین نمودهای عینی آن از این قاعده مستثنی نمی باشد.
شاید نگاهی دوباره به پشت سر و به معماری پر بار گذشته مان بتوان در خروج از این بحران راهگشا باشد .این پژوهش با درک اهمیت مقولات مطرح شده با انتخاب حوضوی فرهنگی در پی آن است تا با بررسی پیشینه پر بار فرهنگی کشورمان ، بخصوص با بررسی معماری ایران در دوران اسلامی که اوج آن معماری در دوران تاریخ است فضایی را در جهت اعتلای هر چند این مقوله خلق نماید .
فهرست
فصل اول …………………………………………………………………………………………………………………………………………. 1
چکیده ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 2
اهداف تحقیق ………………………………………………………………………………………………………………………………………… 3
مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 4
تعریف فرهنگ ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 5
فصل دوم …………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 28
تعاریف فرهنگسرا ………………………………………………………………………………………………………………………………….29
فصل سوم ………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 38
فرهنگسراهای نمونه ………………………………………………………………………………………………………………………….. 39
فرهنگسرای نیاوران …………………………………………………………………………………………………………………………… 45
فرهنگسرای اوفن کلیس ………………………………………………………………………………………………………………… 49
فصل چهارم ………………………………………………………………………………………………………………………………………..54
استانداردها …………………………………………………………………………………………………………………………………………….55
فصل پنجم ………………………………………………………………………………………………………………………………………..81
مبانی نظری طرح………………………………………………………………………………………………………………………………. 82
هنر معماری و موسیقی و بررسی عناصر مشترک هنری این دو مقول ………………………………….95
فلسفه و معنویت در موسیقی و معماری…………………………………………………………………………………………102
فصل ششم ……………………………………………………………………………………………………………………………………… 108
شناخت جغرافیایی استان کرمانشاه……………………………………………………………………………………………… 109
منابع ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..126
رساله معماری
مقطع : کارشناسی
فرمت :doc
تعداد صفحه :126
توجه :
عناوین پروژه های موجود در سایت فقط به عنوان معرفی در سایت قرار گرفته اند و هیچ گونه فروش و یا لینک دانلودی ندارند
دانلود + توضیحات
-
-
- [purchase_link id=”30449″ text=”اضافه کردن به لیست خرید” style=”button” color=”green”]
- حجم : 4.1mb
- فرمت فایل : doc
- تعداد صفحه ورد :126
-