پایان نامه بهینه سازی هزینه انرژی مصرفی برای تولید آب شرب با استفاده از مدل برنامه ریزی خطی
چکیده :
فهرست مطالب
چکیده 8
فصل اول :کلیات تحقیق 10
1- 1- مقدمه 10
2 – 1 – بیان مسئله 12
3-1 – سوالهای پژوهشی 13
4 – 1 – اهمیت و ضرورت تحقیق 13
5 – 1 – اهداف تحقیق 14
الف ) اهداف کمی 14
ب) اهداف کیفی 14
6- 1 – روش تحقیق 14
7- 1 – قلمروتحقیق 14
الف) قلمرو موضوعی 14
ب ) قلمرو مکانی 14
8 –1 – ساختار کلی یک مدل تولید 15
9- 1- متغیر های تحقیق 16
متغیر های نتیجه 16
متغیرهای غیر قابل کنترل 16
متغیرهای تصمیم 16
زمینه 16
کل هزینه 16
سطح کیفی آب شرب 16
ظرفیت تولید 16
تقاضای مصرف آب شرب 16
قیمت انرژی مصرفی 16
تغییرات کیفی آب شرب 16
تکنولوژی 16
افت سطح سفره آب زیر زمینی 16
زمان بهره برداری 16
از الکترو پمپها 16
تولید آب شرب 16
10 – 1- تعاریف عملیاتی 17
پژوهش عملیاتی(تحقیق در عملیات) 17
برنامه ریزی خطی 17
برنامه ریزی غیر خطی 18
متغیرهای تصمیم 18
تابع هدف 18
برنامه ریزی پویا 18
برنامه ریزی عدد صحیح 19
مدل 19
مدل ریاضی 19
پارامتر 19
محدودیتها 19
مدل سازی 20
قیود 20
بهینه 20
دیماند 20
اکتیو 20
راکتیو 21
تعریف آب شرب 21
تولید آب شرب 21
استاندارد آب شرب 21
زمان بهره برداری از الکترو پمپها 21
ظرفیت تولید 22
تقاضای مصرف آب شرب 22
قیمت انرژی مصرفی 22
تکنولوژی 22
افت سطح آب زیرزمینی 22
سطح کیفی آب شرب 22
11-1- ساختار گزارش 23
فصل دوم :ادبیات تحقیق 24
1-2- ادبیات موضوع 24
1-1-2- آب و اهمیت آن 24
2 –1 – 2 – منابع آب ( فرصت ها ،تهدیدها یا تنگناها) 25
2-2- مفهوم مدیریت بهینه آب 26
1 -2-2 مدیریت هزینه 26
1-2-2 مدیریت منابع آب 28
3-2-2 مدیریت مصرف (تقاضا) آب شرب 29
مدیریت مصرف انرژی 30
ضرورت استقرار مدیریت مصرف انرژی 31
3-2- روشهای بهینه سازی 32
1-3-2- روشهای مدیریتی 32
1-1-3-2- صرفه جوئی درمصرف انرژی 32
2-1-3-2- صرفه جوئی در مقیاس 32
4-1-3-2- صرفه جوئی در مصرف منابع اقتصادی 33
5-1-3-2- ارتقا تکنولوژی 34
6-1-3-2- بهبود روشها 34
2-3-2 روشهای کمی 35
1-2-3-2 – روشهای کمی و دلایل استفاده از آنها 35
2-2-3-2 – مفهوم مدل و مدلسازی 35
3-2-3-2 – پاره ای از مدل های مورد استفاده در پژوهش عملیاتی 36
3-3-2 – انطباق مسئله با برنامه ریزی خطی 37
1-3-3-2 – سازگاری مسئله با ساختار مدل برنامه ریزی خطی 37
2-3-3-2 – سازگاری مسئله با مفروضات مدل برنامه ریزی خطی 39
3-3-3-2 – سازگاری مسئله مورد تحقیق با اطلاعات موجود 40
3-3-3-2 – هماهنگی با سایر فرآیند های مدیریتی 40
4-2-کارهای تحقیقاتی انجام شده قبلی 42
فصل سوم : روش تحقیق 44
1-3- طرح تحقیق 44
ابزار تحقیق 44
3-3- مدل تئوری 45
1- 3-3 – واژه ها ، نمادها و مفاهیم عناصر اساسی 45
2-3- 3 بیان ریاضی 46
1-2-3- 3 تابع هدف 46
2-2-3- 3 قید ها 46
ب) قیود نامنفی 46
3-3-3- بیان توصیفی مسئله 47
1-3- 3 -3- تابع هدف 47
2-3- 3 -3- متغیر های تصمیم 47
3-3- 3 -3- ضرایب متغیر های تصمیم 47
4-3- 3 -3- محدودیت ها 48
5-3- 3 -3- ضرایب محدودیت ها 48
6-3- 3 -3- اعدا سمت راست 48
4-3- تجزیه و تحلیل سازمان و حوزه مورد مطالعه 50
1- 4-3- آشنائی با شرکت آب و فاضلاب خراسان 50
2- 4-3- امور آب و فاضلاب قائن 50
1- 2- 4-3- وضعیت جغرافیایی شهرستان قائن 51
2- 2- 4-3- پیشینه تاریخی شهر قائن 52
3- 2- 4-3- مهمترین محصولات شهرستان قائن ( قائنات ) 52
4- 2- 4-3- مهمترین معادن شهرستان قائن 52
5- 2- 4-3- گسلها و زلزله های مهم قائن 53
6- 2- 4-3- وضعیت زمین شناسی 53
7- 2- 4-3- وضعیت آبهای زیر زمینی 53
8- 2- 4-3- منابع تامین آب شرب شهر قائن 54
9- 2- 4-3- منابع ذخیره و تصفیه آب شرب 54
10- 2- 4-3- تعداد و انواع مشترکین آب شرب شهر قائن 54
11- 2- 4-3- پیش بینی افزایش جمعیت و نیاز آب شرب شهر قائن در آینده 55
12- 2- 4-3- میزان آب به حساب نیامده و اتلاف آب شرب ( پرت آب ) در شهر قائن 56
13- 2- 4-3- سهم هزینه انرژی ( استحصال آب ) از مجموعه هزینه های عملیاتی شرکت 56
5-3- وظایف 57
6- 5 -3 – مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب شرب شهر قائن 57
7-3 –فرآیند تولید آب شرب 57
8-3 – چگونگی جمع آوری و ثبت اطلاعات 58
1-8-3 – داده های مربوط به تولید آب شرب و زمان بهره برداری از منابع آب 58
2-8-3 – داده های مربوط به هزینه انرژی مصرفی ماهیانه برای تولید آب شرب از منابع آب 59
3-8-3 – مشخصات اشتراکهای برق و قدرت الکترو پمپ های نصب شده در منابع تولید 59
4-8-3 – داده های مربوط به تقاضای مصرف مشترکین 60
5-8-3 – داه های مربوط به کیفیت آب شرب 60
6-8-3 – ترتیب شماره گذاری منابع آب شرب 60
9-3- چگونگی پردازش و تحلیل اطلاعات 60
1-9-3- اطلاعات مربوط به توان تولیددر هریک از منابع آب شرب بر حسب متر مکعب در ساعت 60
2-9-3- اطلاعات مربوط به هزینه انرژی مصرفی برای تولید یک متر مکعب در ساعت آب شرب در هریک از منابع 61
3-9-3- اطلاعات مربوط به پارامتر های شیمیایی آب شرب ( برحسب میلی گرم در لیتر )در هریک از منابع 62
اطلاعات مربوط متوسط زمان بهره برداری روزانه در هریک از منابع آب شرب در ماههای مختلف سال 62
فصل چهارم : تجزیه وتحلیل اطلاعات 63
1-4- تلفیق اطلاعات و چگونگی تنظیم جدول متوسط زمان بهره برداری روزانه ازمنابع آب 63
2-4 – تلفیق اطلاعات و چگونگی استخراج پارامترهای موردنظر 64
1-2-4 – محاسبه ضرایب متغیر های تصمیم 64
2-2-4 – محاسبه ضرایب محدودیت ها 65
3-2-4 – محاسب اعدادسمت راست در مدل 65
3 -4 – چگونگی تدوین مدل مناسب تولید آب شرب 67
4-4- شکل کلی مدل 68
5-4-چگونگی استفاده از نرم افزار مناسب به منظور تلفیق اطلاعات و حل مدل تدوین شده 69
6-4 –یافته های تحقیق 73
1-6-4 – یافته های مربوط به مدل کمی 75
2-6-4 – یافته های مربوط به تولید آب و هزینه های مربوط به آن 75
3-6-4 – یافته های مربوط به کاربردی بودن مدل در تولید آب شرب 77
فصل پنجم: جمع بندی ،نتیجه گیری و پیشنهادها 77
1-5- جمع بندی ،نتیجه گیری 77
2-5- پیشنهاد ها 81
چکیده
تصمیم گیری عبارتست از برگزیدن یکی از راههای مختلفی که برای اقدام وجود دارند. فعالیت های مورد نیاز برای فرایند تصمیم گیری عبارتند است : 1- مشکل یابی 2- انتخاب 3- تصمیم گیری 4- مشکل گشایی
مرحله سوم این فرایند( تصیمیم گیری) یکی از وظایف اصلی مدیران است ، انجام این وظیفه مهم در شرایط ناپایدار، با منابع محدود و متغیرهای زیاد ، اهمیت تصمیم گیری و اثربخشی آن را افزایش می دهد .
مدیران پیوسته تصمیم می گیرندکه چه کاری ؟ چه موقع ؟در کجا ؟و چگونه انجام گیرد. ارزش یک مدیر نیز با تصمیماتی که اتخاذ می نماید سنجیده می شود، بنابراین مدیران باید با علم تصمیم گیری آشنا باشند.
در شرکت های آب و فاضلاب استانی ، مدیران ادارات آب و فاضلاب شهری در فرایند تولید آب شرب بطور روزانه تصمیم می گیرند که کدام یک از منابع تولید را وبه چه مدت زمانی مورد بهره برداری قرار دهند تا هزینه انرژی مصرفی بهینه باشد ؟ این نوع تصمیم گیری به صورت عادت و سنتی انجام می گیرد. از سوی دیگر در شرکت های آب وفاضلاب، هزینه های انرژی مصرفی برای تولید آب شرب از نظر درجه اهمیت، رتبه سوم را تشکیل می دهد1 بنابراین بکارگیری یک مدل کمی در این بخش ، به منظور بهینه نمودن هزینه ها از اهمیت خاصی برخوردار است.
مهندسی برق
مقطع : کارشناسی
فرمت :doc
تعداد صفحه :81
توجه :
عناوین پروژه های موجود در سایت فقط به عنوان معرفی در سایت قرار گرفته اند و هیچ گونه فروش و یا لینک دانلودی ندارند
دانلود + توضیحات
-
-
- [purchase_link id=”29063″ text=”اضافهکردن به سبدخرید” style=”button” color=”green”]
- حجم : 1.2mb
- فرمت فایل : doc
- تعداد صفحه : 81
-